10thousandsteps_2011.jpg
corvinadirectory_banner.jpg

Pilvax Players

Home arrow Cultural News arrow Hungarian Culture
Hungarian Culture
A TÁP Színház NAGY Színészversenye: "világot jelenteni egy deszkának" PDF Print E-mail
Wednesday, 30 January 2008
Harmadik alkalommal rendezi meg a Thália Színház az Alternatív Thália Projektcímű fesztivált, amelyen minden évben a hazai alternatív társulatok legfrissebb előadásaiból szemléz.
Read more...
 
Budapest Underground Receives Another Blow With the Closure of the Kultiplex PDF Print E-mail
Tuesday, 15 January 2008
kultiplex.jpgLess than a year after losing the Tűzraktér, Budapest hipsters and indie folk have reason to mourn again as the underground club and art cinema Kultiplex (District IX), where Tilos Rádió operates from, has to close by February 28, writes Népszabadság. Kultiplex has been one of underground Budapest's cultural centers in the previous years, but on March 1 its demolition will commence, and with it, the loss of yet another romkert. The stated reason for the end to this party is that the boring people in the local government want to establish a park on the site, which of course makes shitloads of sense since there's already one practically next door.
 
A Nagy Közpénz Show - miért nézhetetlen az MTV? PDF Print E-mail
Friday, 11 January 2008

Irta: Kiss Ádám

 
A műsorkészítés mint mostohagyermek

A magyar közszolgálati műsorkészítésből hiányzik a kreativitás, a bátorság, a világos cél, és még néhány dolog, ami miatt tragikus a köztévé műsorainak nézettsége. Ezt ráadásul a Magyar Televízió vezető munkatársai állítják, akiknek szándékai szerint mindez láthatóbbá is válik január közepén, amikor külföldi közszolgálati műsorokból rendeznek kétnapos vetítést és konferenciát a Millenáris Parkban mini INPUT címmel.

Az évente megrendezett INPUT, vagyis International Public Television olyan esemény, ahol közszolgálati tévéműsorokat, köztévéknek forgatott dokumentumfilmeket vetítenek, és a jelen lévő szakmai közönség egy hétig vitázik róluk. A mustrát 2010-ben Magyarországon rendezik meg, ennek előzményeként pedig január 18-19-én a Magyar Televízió és a Millenáris Park egy mini INPUT-ot szervez.
Read more...
 
Meghalt Körmendi János PDF Print E-mail
Wednesday, 09 January 2008

Életének 81. esztendejében elhunyt Körmendi János színművész, író - tudatta a család közlése alapján az Oktatási és Kulturális Minisztérium szerdán az MTI-vel. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt türelemmel viselt hosszú betegség után január 6-án, vasárnap szeretettei körében érte a halál.

Forrás: MTI

Gyakran tűnt fel kabarétréfákban

Körmendi János Szegeden született 1927-ben, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1946 és 1951 között végezte. A háború utáni első nagy színésznemzedék tagja, népi kollégista volt, főiskolai osztálytársa Sinkovits Imrének, Márkus Lászlónak, Gyurkovics Zsuzsának.

Read more...
 
A magyar Tokio Hotel? PDF Print E-mail
Wednesday, 09 January 2008

 Anti Fitness Club - Még vár ránk ez a Föld

Kereskedelmi szinten is nagy durranás várható a hazai emo legújabb képviselőjétől, azAnti Fitness Clubtól. A zenekar máris a VIVA egyik nagy kedvence, olyannyira, hogy az egyik reality műsorukban (A stáb) is szerepet kaptak, sőt az első klipjüket, a Még vár ránk ez a Föld című dalt sűrű rotációban játsszák. Kevesen gondolnák, hogy az AFC már 2002-ben megalakult, s olyan zenekarokkal koncerteztek korábban, mint a Prosectura, vagy a Macskanadrág. A srácok nemrég kaptak lemezszerződést, így az első albumukat tavaszra ígérik. MySpace oldaluk tanúsága szerint már most az érdeklődés középpontjában vannak, valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy az Anti Fitness Club 2008 egyik új tinihisztériája lesz Magyarországon

 
<< Start < Prev 31 32 33 34 35 36 37 38 Next > End >>

Results 334 - 341 of 341