10thousandsteps_2011.jpg
corvinadirectory_banner.jpg

Pilvax Players

Home arrow Cultural News arrow Hungarian Culture
Hungarian Culture
Elhunyt Kovács József énekes, az Interoperett alapítója. PDF Print E-mail
Sunday, 27 June 2010
Hosszan tartó, súlyos betegség után, 65 éves korában elhunyt Kovács József énekes, az Interoperett alapítója.
Read more...
 
Magyarország a világkiállítások fénykorában PDF Print E-mail
Friday, 14 May 2010

Merényi György

A világkiállításokra mindig is jellemző volt, hogy a kiállítók extrémebbnél extrémebb pavilonokkal vonulnak fel. Az adott korszak művészi elvárásait tükröző, egyedi tervezésű épületek nemegyszer szenzációként jelentek meg a kiállítási területeken. Az első világkiállítást 1851-ben Londonban Viktória királynő nyitotta meg. A grandiózus, acélszerkezetű üvegépítményben megrendezett esemény, a Grand Exhibition nyitánya lett a 19. és 20. századi seregszemléknek. Paxton Hyde parkban felépített híres Kristálypalotáját, az eseménynek helyet adó építményt lebontották, és sajnos ez a sors várt nem egy későbbi, hasonló funkciójú épületre is, jóllehet építészetileg korszakuk kiemelkedő alkotásai közé tartoztak.

Az állami reprezentáció épületei sajátos, kísérletező tervezést jelentettek az építészeknek, ezért is figyelemre méltóak. Önálló kiállítási pavilonok felépítése csak a 19. század végén vált általánossá. Az építészeti tervezés mellett nem egyszer az installációk, a kiállítási bútorzat, valamint a kiállítási tárgyak elhelyezése is az építészek feladata volt.

 

Read more...
 
Tedd a napfényt be a számba: ilyen lesz az Anima Sound System új lemeze PDF Print E-mail
Tuesday, 27 April 2010

Május 20-án jelenik meg az Anima Sound System új lemeze, az első, amelyet teljes egészében Prieger Fannival, az új énekesnővel vett fel. Magyar és angol nyelvű számok egyaránt lesznek az anyagon, továbbá diszkó, glamrock, funk. Vállaltan a legpopulárisabb lemeze lesz az Animának. Most először a Quarton hallgatható meg róla öt szám egy hétig.

Read more...
 
Motorway Thieves Will Need to Siphon More than Gas to Make the Big Leagues PDF Print E-mail
Friday, 02 April 2010
One of the reasons for cost overruns on construction of the M6 motorway to Pécs is apparently not that large sums of the money are simply being siphoned off, but that gas from construction vehicles is being siphoned out, along with batteries and anything else thieves can get their hands on.
Read more...
 
Miskolc plans rock music museum PDF Print E-mail
Friday, 02 April 2010
Miskolc is planning to establish a Rock Museum at an estimated cost of Ft 1 billion.
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 46 - 54 of 341