10thousandsteps_2011.jpg
corvinadirectory_banner.jpg

Pilvax Players

Home arrow Cultural News arrow Hungarian Culture
Hungarian Culture
Petôfi megcsalta a feleségek feleségét, Júliát PDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
Ha a történelemkönyveket nem is kell újrafogalmazni, a Petőfiről kialakult képen bizonyosan módosítanunk kell a most nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján, hiszen úgy tűnik, alig kétéves házassága alatt sem Júlia volt az egyetlen nő az életében.
Read more...
 
Ráday megfúrta a XXI. századi Szépművészetit PDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010

Földes András - Index.hu 

A konzervatív városvédők győztek: a Szépművészeti múzeum bővítésére utaló építészeti jeleket el kell rejteni, hogy ne derüljön ki, van magyar építészet a XIX. század után is. Pedig az átalakítás terveit korábban már minden hatóság, így a műemlékvédelem is elfogadta.

Read more...
 
Jubilál a 100 Tagú, visszatér a prímáskirály PDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010

25 éve működik a 100 Tagú Cigányzenekar. A jubileumi évadot szombaton koncerttel nyitják meg a Thália Színházban, ahol a 85 éves Boross Lajos prímás újra játszani fog. (Index.hu)

Read more...
 
Orsi csak a vákuumágyat nem próbálta ki PDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010

Valuska László - Index.hu

Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya egyek: az egyiket a másik nélkül elképzelni sem lehet. Ahogy a fantáziát sem a valóság nélkül. A szép varázsmese, a Bibliothéque Pascal a filmszemlés és berlini sikerek után végre a mozikban. Benne volt az egész család, Lujzát, a házaspár kislányát is beleértve.

Read more...
 
Buda-Pest az ország szíve, de nem ura PDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010

Haszán Zoltán - Index.hu

Kossuth Lajos március 15-e első évfordulóján feleségének írt levélben "kis pesti lármának" nevezte a történteket, sokkal fontosabbnak tartva a hadsereg szabadságharcát. De engedélyezte a rezesbandás ünnepséget. Széchenyi aggódott a népképviseleti rendszer miatt, felhozva Jézus és Barabás történetét. Petőfiről elterjesztették, hogy muszka ügynök, ez és némi alkohol hatott az első parlamenti választáson. Csorba László történészt, a Nemzeti Múzeum főigazgatóját kérdeztük a polgári Magyarország kialakulásáról, minden idők legnagyszerűbb magyar kormányáról és a honvéd hadseregnek a világtörténelemben is párját ritkító teljesítményéről.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 55 - 63 of 341