10thousandsteps_2011.jpg
corvinadirectory_banner.jpg

Pilvax Players

Home arrow Exclusive arrow Culture
Culture
KREATÍV MAGYAR MENEDÉKHELY New York-ban PDF Print E-mail
Sunday, 16 January 2011

KREATÍV MENEDÉKHELY

10 Ezer Lépés magyar könyvesbolt

és alkotóműhely New Yorkban az East Village-ben, az E. 12-es utcán

 

(Simó Zsófia www.gimagine.com)

Aki először jár Zsédely Tímea és Mikky könyvesboltjában – mint 2010. december közepén jómagam – könnyen azon találhatja magát, hogy megfeledkezik az időről, térről, a kedves tulajdonos párral azonnal talál közös témát az ember, akár első generációs amerikai bevándorló, akár második-harmadik generációs amerikai magyar. De akkor is, ha született yankee, és csak hallott a magyar népről - mint az egyik legutóbbi látogató, egy helyi lakos – aki, Mikky beszámolója szerint annyit tud a magyarokról, hogy okos nép.

Read more...
 
Genealogical Gems in Rural Hungary PDF Print E-mail
Tuesday, 12 October 2010

By Ted Grossman

Ted is the son of Nicholas (Miklos) Grossman, who was born in 1910 in what was then Csuz, a small village in northwest Hungary until 1919, when it became Dubnik, and a part of Czechoslovakia. Dubnik is now a part of Slovakia. Ted presented a paper on this subject at the 30th annual Jewish Genealogy International Conference on July 13, 2010, in Los Angeles, California.

Read more...
 
Boston - New York - Berg Judit PDF Print E-mail
Friday, 17 September 2010
Tudták, hogy New Jersey-ben magyar könyvesbolt működik? Hogy a Boston körüli kistelepülések kertjében kolibrik szívják a virágokból a nektárt? Hogy New England egyik jellegzetes étele a garnélakrém leves? Hogy New York közelében szabad szemmel látni az óceánban ugráló delfineket?
Read more...
 
Matsik György, az Amerikai Magyar Napló fôszerkesztôjének beszéde PDF Print E-mail
Friday, 19 February 2010

Matsik György (főszerkesztő) beszéde az Amerikai Magyar Napló c. új magyar hetilap indulásáról:

Hölgyeim és Uraim!

A kiadó és a szerkesztőség részéről nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy bejelentsem egy új, magyar nyelvû szines magazin, az Amerikai Magyar Napló megjelenését. A magazin március elejétől hetente fog megjelenni, igyekezve lépést tartani az eseményekkel, de inkább kommentárokra, összefoglalókra helyezve a hangsúlyt. Mindenekelőtt pedig az itt élő magyarság mindennapjaira. Sikereinkre, gondjainkra. Mindezt szinesen, szórakoztató formában, nem elfelejtve a szokásos magazin rovatokat, recepteket, orvosi és életmód tanácsokat, rejtvényeket, na és persze celebrity riportokat.

Last Updated ( Friday, 19 February 2010 )
Read more...
 
Bálak története és a farsang PDF Print E-mail
Wednesday, 10 February 2010

Hódi Ágota írása   (San Francisco, Kalifornia)

   Az első bált 1385-ben VI. Károly és Bajor Izabella mennyegzőjének alkalmából rendezték Amiensben.

      A bál szó latin-olasz eredetű „ballare”(táncolni) szóból ered. Jenetése társas táncmulatság, amely lassan terjedt el a középkor szigorú erkölcsei miatt.

Last Updated ( Thursday, 18 February 2010 )
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Results 1 - 9 of 10