10thousandsteps_2011.jpg
corvinadirectory_banner.jpg

Last comments

Fizetni kell a kézipoggyászért...
[url=http://www.monclerkan.com/]âóŻěü뢦ČěĂČ[/url] , é¤ČÖé¦[...
15/10/12 04:49 More...
By monclerkan

Csendben maradtam, mert az új ...
[url=http://www.monclerkan.com/]âóŻěü뢦ČěĂČ[/url] , é¤ČÖé¦[...
15/10/12 04:48 More...
By monclerkan

Új, hosszú távú járatok kellen...
[url=http://www.monclerkan.com/]âóŻěü뢦ČěĂČ[/url] , é¤ČÖé¦[...
15/10/12 04:48 More...
By monclerkan

Rolling Into War, Rolling Into...
[url=http://www.monclerkan.com/]âóŻěü뢦ČěĂČ[/url] , é¤ČÖé¦[...
15/10/12 04:42 More...
By monclerkan

Boeing 737 szimulátor a Duna P...
[url=http://www.monclerkan.com/]âóŻěü뢦ČěĂČ[/url] , é¤ČÖé¦[...
15/10/12 04:41 More...
By monclerkan

Pilvax Players

Home arrow News arrow News to Use arrow World News arrow Magyarországi Körúton a KMCSSZ Ôrsvezetôi
Magyarországi Körúton a KMCSSZ Ôrsvezetôi PDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009

Júliusban tizenegyedszer mentem a KMCSSZ őrsvezetőkkel Magyarországra.  Idén 20 őrsvezető és 4 segédtiszt vett részt  három kontinens  öt országából: Németországból, Argentínából, Brazíliából, Kanadából és az Egyesült Államokból. A körút, mint a múlt években, idén is három részből állt – egy hét Budapest megtekintésére, egy heti kerékpártúra és egy hét kenuzás a Dunakanyarban.

 Budapesten a Mathias Korvinus kollégiumban szálltunk meg, és hat napon keresztül változatos és izgalmas programon vettünk részt. Felmásztunk a Jánoshegyre, megnéztük a Parlamentet, a Terrorházát és a 301.

Parcellát, megcsodáltuk a Nemzeti Galéria szépségeit. A csúcspont az utolsó napon az őrsök közötti „kincskereső” verseny volt, amikor Budapest egyes pontjait kellett megtalálni és azokról képeket és információt kellett gyűjteni.

 

Az idei kerékpártúrát Szemerédi Tibor és Péter vezették Győr környékén. A ravaszdi cserkészparkban szálltunk meg és minden nap más-más vidéket látogattunk meg. Így eljutottunk Pannonhalmára, Győrbe, Bábolnára és Pápára. Napközben gyönyörű volt az idő, de egyik este egy vihar vert, ami eléggé izgalmas volt, de szerencsésen túléltük. A hét alatt összesen 300 km-t tettünk meg kerékpáron!

 

A kenutúrát különösen érdekessé tette, hogy nem sokkal azelőtt árvíz volt a Dunán. A vízállás még mindig elég magas volt, így néhány táborhely, ahol meg szoktunk állni, víz alatt volt, s nekünk rugalmasnak kellett lennünk, hogy megfelelő helyet találjunk. Az utat Esztergomban kezdtük, ahol meglátogattuk a gyönyörű bazilikát és az érdekes vármúzeumot és a Duna múzeumot. Átsétáltunk a Mária Valéria hídon is Szlovákiába. A következő megálló Visegrád volt, ahol meg akartuk nézni Mátyás király palotáját, de sajnos filmezés miatt zárva volt. A fellegvárat is csak messziről láthattuk, és csak beszélgethettünk róla.

 

Visegrádnál „vadon” táboroztunk, aztán folytattuk az utat Tahitótfaluba. Itt egy kellemes délutánt töltöttünk az úszómedencénél, ahol (végre) zuhanyozni is tudtunk és ki tudtuk mosni ruhánkat is. Szentendrében nagyon élveztük a falunézést. Estére aztán megérkezett a sokmillió szúnyog és korán kergetett az ágyba. Utolsó nap visszaérkeztünk Budapestre és három izgalmas, érdekes hét véget ért.  Ez alatt a huszonegy nap alatt huszonöt ember, akik talán sohasem látták egymást azelőtt és nem is fognak újra találkozni, megtapasztalta, mit jelent igazán a negyedik cserkésztörvény, „A cserkész minden cserkészt testvérének tekint”.

 

Forgách Kati, körútvezető, Buffalo, New York USA

KMCSSZ Sajtószolgálata

További információért, kérjük, forduljon az Külföldi Magyar Cserkészszövetség washingtoni irodájához:

9950 Lochmoore Lane, Vienna, VA 22181, U.S.A.

Tel: (+1-703) 242-8361, fax: (+1-703) 242-8361

Internetes honlapunk:  http://www.kmcssz.org

Last Updated ( Monday, 02 November 2009 )
 
< Prev   Next >