10thousandsteps_2011.jpg
corvinadirectory_banner.jpg

Pilvax Players

Home arrow Exclusive arrow Matsik György, az Amerikai Magyar Napló fôszerkesztôjének beszéde
Matsik György, az Amerikai Magyar Napló fôszerkesztôjének beszéde PDF Print E-mail
Friday, 19 February 2010

Matsik György (főszerkesztő) beszéde az Amerikai Magyar Napló c. új magyar hetilap indulásáról:

Hölgyeim és Uraim!

A kiadó és a szerkesztőség részéről nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy bejelentsem egy új, magyar nyelvû szines magazin, az Amerikai Magyar Napló megjelenését. A magazin március elejétől hetente fog megjelenni, igyekezve lépést tartani az eseményekkel, de inkább kommentárokra, összefoglalókra helyezve a hangsúlyt. Mindenekelőtt pedig az itt élő magyarság mindennapjaira. Sikereinkre, gondjainkra. Mindezt szinesen, szórakoztató formában, nem elfelejtve a szokásos magazin rovatokat, recepteket, orvosi és életmód tanácsokat, rejtvényeket, na és persze celebrity riportokat.

A rendszerváltás óta az itt élő magyarság összetétele változik. Megjelent egy új generáció, mely már szabadon választva új hazáját, itt képzeli el boldogulását. Számuk és arányuk egyre nagyobb. Őket szeretnénk megszólitani, nem elfelejtkezve a többi generációról sem.Úgy érezzük, ehhez új formára, új tartalomra van szükség. A magazinnak reményeink szerint ebben nagy segitségére lesz a hozzá tartozó interaktiv website is.

Igyekszünk az újság készitésénél magyar érdekeltségû cégeket foglalkoztatni. A tervezés Budapesten az Art Force Hungary cégnél készül, nyomdai munkák Phoenixben a nyomdában, hirdetésszervezőnk az Emese Simon LLC.

Hölgyeim és Uraim! A magyarság úgy odahaza, mint az Újvilágban komoly problémákkal kell szembenézzen. Vitás időszakon megyünk keresztül. A vita, a párbeszéd nagyon fontos, de nem szabad megengedjük, hogy gyûlölethez, elszigeteltséghez vezessen. Reméljük a párbeszéd, melynek szeretnénk teret adni, az összefogást segíti majd elő.

Mi, magyarok egy kicsit mindig különbözünk szinte minden más nemzettől. Nyelvünk, gondolkodásmódunk egyedi. Ez amennyit segített a nemzetnek, bizony annyi nehézséget is okozott, okoz. De nem baj, igy vagyunk hibáinkkal, erényeinkkel együtt: Magyarok. A tudományban lehetőségeink szerint mindig élen jártunk, a gyufátol a helikopterig, a C vitamintól a hidrogénbombáig számtalan találmány kötődik nemzetünkhöz, hogy a mindent megváltoztató számitógép atyjáról, Neumann Jánosról ne is szóljunk. Kultúránk nagyjai Liszttől Bartókig, Arany Jánostól Kertész Imréig a világ szinte minden országában ismertek, elismertek.

Mi ebben a magazinban ezt a kultúrát szeretnénk közvetíteni, tovább éltetni. Magyarul. Nemcsak nyelvében, szellemiségében is. Szeretnénk megtalálni a helyét ebben a nagy befogadó nemzetben a magyarságnak, magyarságunknak.

Ehhez kérjük most a megjelentek majdan hirdetőink, olvasóink segítségét, támogatását,

melyet előre is köszönök, a magazinhoz pedig jó szórakozást kivánok.

 

2010. február 18. Los Angeles

Last Updated ( Friday, 19 February 2010 )
 
< Prev   Next >