10thousandsteps_2011.jpg
corvinadirectory_banner.jpg

Pilvax Players

Home arrow News to Use arrow Hungarian News arrow Továbbítaná a Magyar Katolikus Rádió műsorát a Duna Televízió
Továbbítaná a Magyar Katolikus Rádió műsorát a Duna Televízió PDF Print E-mail
Tuesday, 27 April 2010
Mûholdas kapacitásán továbbítja a Magyar Katolikus Rádió adását a Duna Televízió – jelentette be Cselényi László, elnök. Mint ismeretes az ORTT szerdai döntésével a Klubrádiónak ítélte a frekvenciapályázatban megjelölt 92,9-es budapesti frekvenciát, amellyel megfosztotta a katolikus rádió budapesti hallgatóit a jó minõségû URH vétel lehetõségétõl.

Cselényi László kiemelte: nem kívánja a döntést minõsíteni, vagy annak törvényességét vitatni, de mivel a Magyar Katolikus Rádió a Duna Televíziónak évek óta komoly szakmai, stratégia partnere - hallgatótábora egyébként Duna Tv nézõ is -, ezért hozzásegíti az adót, hogy mûsorát mûholdon keresztül sugározhassa mind az öt kontinensen.

A Duna Televízió nevében Cselényi László elnök felajánlotta: a Magyar Katolikus Rádiónak a Magyar Rádió MR1 és MR2 csatornájához hasonlóan helyet biztosít mûholdas kapacitásában.

Cselényi László szerint az alapítása óta eltelt közel hét év során a Magyar Katolikus Rádió bizonyította, hogy közszolgálati mûsora megfelel az igényesség, a korszerûség és elfogulatlanság követelményének. „Megítélésünk szerint Magyar Katolikus Rádió egy politika feletti, ökumenikus szellemiségû, keresztény tanokat hirdetõ médium, amely nem egy egyszerû „imarádió”, hanem a magyar értékek szolgálatában álló jelentõs nemzeti kulturális fórum” – fogalmazott a Duna Televízió elnöke.

 „A Duna Televízió missziója sok tekintetben egyezik a Magyar Katolikus Rádió által közvetített értékkel, ezért tartjuk fontosnak, hogy segítsük a közmûsorszolgáltató adásának terjesztését” – mondta Cselényi László.

A Duna Televízió elnöke hangsúlyozta: a sugárzás költségei nem terhelik majd az állami költségvetést, mert az a meglévõ mûszaki kapacitások átcsoportosításával megoldható. Cselényi kifejtette, hogy az adás mûholdas továbbításáról ugyanúgy leszerzõdne a Duna Televízió a Magyar Katolikus Rádióval, mint tette a Magyar Rádió esetében. Az elnök reméli az együttmûködésnek nincs jogi akadálya, mert a Magyar Katolikus Rádió közmûsorszolgáltatóként olyan tartalmat szolgáltat, amely a médiatörvény szerint támogatható.

Duna TV

 
< Prev   Next >