10thousandsteps_2011.jpg
corvinadirectory_banner.jpg

Pilvax Players

Home arrow Cultural News arrow Hungarian Culture arrow Távozik a Tankcsapda gitárosa
Távozik a Tankcsapda gitárosa PDF Print E-mail
Thursday, 01 March 2012

Debrecen - A zenekarban eltöltött tizenkilenc évnyi közös munka után távozik a Tankcsapda gitárosa, Molnár Levente Cseresznye - áll a zenekar közleményében.

A távozás oka az együtt töltött évek alatt megfáradt emberi kapcsolat, amiről a legnépszerűbb hazai rockzenekar alapítója Lukács László így nyilatkozott:

Cseresznye az év végi nagykoncerten

Cseresznye az év végi nagykoncerten

„Cseresznyével közel húsz évet dolgoztunk együtt. Rengeteg sikert éltünk át, de sajnos az elmúlt időszakban már azt éreztem, hogy ez a kapcsolat nagyon elfáradt, nem találjuk a közös hangot. Egy párkapcsolathoz tudnám hasonlítani, amikor már túl gyakran jönnek a hullámvölgyek, és ha ezek egyre csak sűrűsödnek, elgondolkodik az ember a jövőt illetően. Talán lehetne még így is egymás mellett dolgozni, de ez már nem lenne őszinte, sem a rajongók, sem pedig egymás felé.  A Tankcsapda viszont nem erről szól. Jelenleg is születnek új dalok, készülünk az új lemezre, rengeteg elképzelésünk van, ezért be kellett látnunk, külön utakon kell mindezt folytatni. Szeretnénk ez úton is köszönetet mondani neki, és csak a legjobbakat kívánjuk Leventének a jövőben.”

Lukács elől, háttérben, kivetítőn Cseresznye

„Igazából még mindig felfoghatatlan nekem ez az egész, reggel, ha felkelek, végig kell gondolnom, hogy csak álom volt vagy mi…na szóval, ahogy a házastársak szokták mondani; Laci kiszeretett belőlem” – vall a távozásról Cseresznye. „Persze nem semmi 20 évet egymás mellett lehúzni, ennyi idő alatt nagyon sok minden jó, rossz történik egy kapcsolatban, örülés, összeveszés, bulizás stb. Nagyon sok mindent átéltünk együtt, ez már nem elvehető. Úgy gondolom, hogy az az egység, egységes kép, ami a Tankcsapdát képviselte, sőt egyik meghatározója volt, megbomlott. Egy nagyobb pihenő – és itt a lelki dolgokról beszélek elsősorban – ráfért volna mindenkire. Mivel nem volt alkalmam elbúcsúzni a közönségtől, barátoktól, ismerősöktől, ezt most teszem meg. Szóval nagyon köszönök mindent, örülök, hogy részese lehettem a show-nak, itt nőttem fel köztetek, tőletek lettem ’valaki’, konkrétan Cseresznye. Szóval nagy köszönettel tartozom mindenkinek, akik mellettünk voltak, és segítették a zenekar pályafutását, végigkísérték a fejlődésünket. Nagyon nagy dolog, hogy egy kis debreceni zenekarból ide jutottunk, ahol ma tart a Tankcsapda, és ezt nélkületek, a közönség nélkül nem tudtuk volna elérni, sziasztok! Részemről R.I.P.”

A Tankcsapda december 29-én a Főnix Csarnokban teltház előtt búcsúztatta a 2011-es évet. A zenekari munkát januárban már az új dalok írásával folytatják, április elején pedig újra turnéra indulnak. Azt, hogy ki lesz Cseresznye utódja, egyelőre nem lehet tudni, Lukácsék keresik az új gitárost.

(dehir.hu

 
< Prev   Next >