Language

Search

10thousandsteps_2011.jpg
corvinadirectory_banner.jpg
Image

Pilvax Players

Radio


Copyright vEsti24

Online TV


Copyright vEsti24

Statistics

Members: 84425
News: 3217
Web Links: 2
Visitors: 15895879
Home
Fizetni kell a kézipoggyászért is a Wizz Airnél PDF Print E-mail
Wednesday, 10 October 2012
A Wizz Air járatain ezentúl 2750 forintot kell fizetni a fedélzetre felvitt, nagyobb méretű kézipoggyász után is - jelentette be a társaság szerdai sajtótájékoztatóján. A cég azzal indokolja a lépést, hogy a London-Katowice járaton, ahol korábban kísérleti jelleggel bevezették az újítást, az utasok örömmel fogadták azt.

Ez azt jelenti, hogy ingyen csak a legfeljebb 42x32x25 centiméter nagyságú csomagokat lehet majd felvinni a Wizz Air gépeire, bár a súlyhatár továbbra is 10 kg marad. Az ennél nagyobb, de legfeljebb 56x45x25 centiméteres kézipoggyászért fizető utasok ugyanakkor hamarabb szállhatnak be a gépbe, és nem fordulhat elő, hogy a kis táskákkal telepakolják a felső csomagtároló rekeszeket. A döntés azokat érinti, akik október 4-től foglalják le jegyüket, és október 24-én vagy azután repülnek.Ezekre a járatokra egyébként ezzel egyidejűleg 1400 forinttal csökkenti a jegyek árát a Wizz Air.

A fapados légitársaság részéről korábban úgy nyilatkoztak, ez a lépés ösztönözni fogja az utasokat arra, hogy minél kisebb kézicsomagot hozzanak magukkal, amely könnyen elfér majd az ülés alatt, mivel ez kényelmesebbé teszi a beszállást.

Forrás: Wikimedia Commons

A Wizz Air augusztus elsejétől kért kísérleti jelleggel tíz eurót London-Katowice közötti járatán a nagyobb méretű kézipoggyász után, és már néhány nappal később bejelentette, hogy a pozitív visszajelzések miatt az egész hálózatára kiterjesztheti a szabályozást.

A legnagyobb vetélytársnál, a Ryanairnél nem kell fizetni a nagyobb méretű, legfeljebb 20x40x55 centiméteres és 10 kilogrammos kézipoggyász után, így tovább élesedhet a harc a két társaság között. A  Ryanair, amely kirívóan olcsó jegyeket is hirdet, a télen Budapestről 25 úti célt kínál, jövő nyárra pedig öt-nyolc új útvonalat szeretne elindítani.

A Wizz Air pár nappal ezelőtt jelentette be új, decembertől közlekedő genfi járatát, illetve ismertette harminchárom útvonalat tartalmazó jövő nyári menetrendjét. A Wizz Air összesen négy útvonalra jelentkezett be a Malév repülési jogainak kiosztása kapcsán, ezek közül Tel-Avivot és Kijevet meg is kapta. A másik két útvonal - Moszkva és Isztambul - még elbírálás alatt van.

(origo.hu)

 

 
< Prev   Next >

Our partners

Cökxpôn Ambient Társaság   magyar onlineDuna TVkulturtv-logo.jpg ica.jpgca-hu-foundation-logo.jpg
MBK_logo2.jpg operencialogo.jpg